tisdag 23 juni 2009

HJÄRTLIGA SCONES


♥ Hjärtliga Scones ♥
5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
5 tsk kallt osaltat smör, skuret i småbitar
2,5 dl vispgrädde
1 1/4 dl hallonsylt


Glasyr:
1 1/4 dl florsocker
3 msk vispgrädde
1/4 tsk rosenvatten (kan uteslutas)

Värm ugnen till 225 grader C.
Blanda mjöl, socker, balpulver och 1/2 tsk salt i en stor skål.
Tillsätt smör, finfördela med fingrarna till blandningen liknar fint mjöl.
Tillsätt gradvis 2,5 dl grädde samtidigt som du blandar ihop degen.
Lägg på ett bakbord och tryck på den till den är ca 2 cm tjock.
Använd hjärtformade bakmått ( t ex pepparkaksmått) och skär ut scones.
Upprepa med resterna av degen.
Använd en mjölad kniv och dela sconesen på mitten (så att man får två lager), fyll varje med en rågad tesked hallonsylt.
Lägg över på bakplåtspapper.
Grädda sconesen ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
Lägg över på galler och låt svalna.
Blanda pudersocker, återstående 3 msk grädde och rosenvatten i en skål.
Bred på detta på sconesen.
Servera ljumna eller i rumstemperatur.
(Detta är en söt kakscones inte den brödigare varianten som äts med sot och marmelad. Personligen hoppar jag gärna över rodenvattnet.)
Källa och foto: epucurious.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar