måndag 15 juni 2009

RABARBERKAKA MED CASHEWNÖTTER

Festfin kaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen.

Ingredienser
12 bitar 1 1/2 dl smör-&rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl ekologisk gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade salta cashewnötter
vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.Rör ihop smör-&rapsolja, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver.Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter.Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt. Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Sikta över vaniljsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar