onsdag 17 juni 2009

ROSENBRÖD

INGREDIENSER
100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1.3 liter vetemjöl

Tillbehör:
ägg
vallmofrön
TILLAGNING
Smält
matfettet i en kastrull och häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).
Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek (ca 30 min).
Forma dem till små bullar och klipp ett kryss. Jäs sedan under bakduk i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden mitt i ugnen på 250 grader i ca 8 min.1 sats ger 25-30 bullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar