fredag 12 juni 2009

SEX LAXAR I EN LAXASK

Jag tillhör dem som älskar lax men midsommar sillen är bara to much. Skulle aldrig klara av att få ner en enda bit. Här kommer däremot min favortilax. Med tanke på att det är troligt att det regnar på midsommarafton lagom tills det är dax att grilla, tar vi och använder ugnen till laxen.

Lax
Parmaskinka eller Serrano
Färsk Grön Sparris
Parmesanost
Olivolja
Creme Fraiche
Soltorkade Tomater
Färsk Fransk Vitlök

200 grader i 20 minuter

Ungsstek laxen. Koka sparrisen lätt. Blanda CF med soltorkade tomater och vitlök. (Om ni har torkade tomater måste dessa ligga och dra i olivolja några timmar för att återfå sin mjukhet. )
Ta ut laxen, bred CF krämen över fisken, vira skinkan runt den lätt kokta sparrisen och lägg ovanpå fisken. Strö över parmesanosten. In i ugnen tills lagom färg, kring 10 minuter. Tänk på att fisken skall in i ugnen 2 ggr. Ta därför ut den innan den gått riktigt klart när den ugnsbakas så den inte blir torr.
Serverings tips!
Klyftad bakpotatis, palsternacka, rödpaprika och morrötter med massor med olivilja och flingsalt samt blandade färska örter. Ugnsbaka allt. Låt potatisen gå ca: 30 minuter innan det andra läggs på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar