onsdag 24 juni 2009

VIT CHOKLADMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT

en mörk, mjukseg botten vilar ett snövitt täcke av vit chokladmousse som toppas med passionsfrukt. Kan det bli godare?
Detta behövs:
8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau
Garnering 2-3 passionsfrukter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Låt kakan kallna och skär loss den från formen.
Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp äggulorna i en stor bunke.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner likören och sist grädden.
Bred ut moussen över kakan i formen.
Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet.
Häll det över moussen.
Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar