onsdag 17 juni 2009

DUMLEKAKOR

Dumlekakor med Nobless.
(24 st)
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
Folieformar


Gör så här:
Blanda fett, mjöl, socker och bakpulver.
Låt degen stå kallt i 30 min.
Dela sedan degen i c:a 24 bitar och rulla till bollar.
Tryck ner en halv kola i varje och täpp till så kolan omges helt med deg.
Lägg i formen. Behövs ingen tillplattning för kakorna kommer att flyta ut i formen.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter.
Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje kaka medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter.
Ställ sedan kakorna i kylen.

Eftersom dumlekolor är så himla goda, kan det hända att det slinker ner några som inte hamnar i kakformarna. Därför kan det vara bra att köpa en extra påse:)

1 kommentar:

  1. De var bus enkla att baka och sååååååååå goda!
    Funderade på om man kunde göra den som en pajtyp. Med en klick halvsmält vaniljglass till.... Du har ju sådant tempo på bloggskrivandet att jag nästan inte hinner med att smälta alla goda saker.
    Tack för alla bra tips!
    Kram Kram

    SvaraRadera