tisdag 16 juni 2009

VISINGSÖGUBBAR MED MASCARPONE

För mig är midsommar det samma som jordgubbar. Mycket kan jag klara mig utan men inte gubbarna ifrån öa....Vill man piffa till dem lite kan man ta strösocker och rivet limeskal ovanpå. Jag är inte glad i vispad grädde och vaniljglass och känns lite som barnmat i sammanhanget. Ta och gör en härlig mascaponekräm istället. Funkar lika bra året runt till färsk frukt. Kan göras med exotiska frukter och små mandelbiskvier tex till nyår.
Detta går åt till 4-6 personer:
2ägg
1/2 dl socker
1 ask mascapone
rivetskal och saft från en lime
2 dl mandel biskvier (ej till jordgubbar)
strö över kanel (ej till jordgubbar)
Gör så här:
Gula och socker vispas.
Tillsätt osten vispa väl.
Smaksätt
Vispa vitorna till skum
Rör samman allt och serera väl kylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar