söndag 21 juni 2009

FÄRSK GRÖN SPARRIS


FÄRSKA GRÖN SPARRIS MED SOLTORKADE TOMATER OCH PINJENÖTTER

Ingen svenska sommar utan färsk sparris i alla fall en gång i veckan. Sparris är speciellt och jag förstår att vissa inte gillar de, men jag älskar sparris och skulle kunna äta det varje dag. Önskar så att jag kunde ha tålamod och driva upp mina egna sparris. Får spara det tills ålderns höst.
Vill man inte bara lägga sparrisen på grillen eller i stekpannan och äta den naturell med lite flingsalt är detta en mumsig variant. Testa själv ....Super gott till grillat lamm...Det kommer ett recept på det med strax.
1 bunt grön sparris ca 25 st
2-3 hela soltorkade tomater
2 msk pinjenötter
1-2 tsk citronsaft
Salt
Olivolja

Lägg de soltorkade tomaterna i blöt i ljummet vatten.
Skölj och ansa sparrisen för att sedan skära dem i bitar som är 5-6 cm långa
Värm upp lite olivolja i en stekpanna, lägg i själva stjälkbitarna, salta och låt dessa steka i 3-4 minuter.
Lägg ner sparristopparna, de torkade tomaterna som du skurit i små bitar och pinjenötterna. Fortsätt att steka på medelvärme under mer eller mindre ständig omrörning.
När det är nästan färdigt så droppar du på citronsaften och smakar av innan du serverar. Sparrisen skall vara fast, inte för mjuk eller mosig.

foto och källa: agliolio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar