onsdag 17 juni 2009

MARÄNGTÅRTA

MARÄNGBOTTEN
3 ÄGG GULOR
1 1/2 DL SOCKER
5 MSK MJÖLK
1/2 DL SMÄLT SMÖR
2 1/2 DL MJÖL
5 TSK BAKPULVER
1 TSK VANILJSOCKER
3 ÄGGVITOR
2 1/2 DL SOCKER
HACKAD ELLER FLAGAD MANDEL
150 GRADER I 25 MINUTER

GÖR SÅ HÄR:
Blanda smeten till botten vispa socker och äggvitor hårt till maräng.
Häll smeten i långpanna med smort smörpapper i. Bred marängsmeten över. Strö över mandel.( Detta utesluter jag då jag får allergi av mandel).
Grädda ca: 25 minuter mitt i ugnen. Låt svalna och dela i 2 delar. Bred fyllning efter tycker och smak, samt lägg bär eller frukt efter tycke och smak på den ena halvan. Lägg den andra halvan ovan på den andra halvan.
Nu har du fått dig en härlig sommartårta. Gör den gärna på kvällen dagen innan den skall serveras, då hinner den safta till sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar