
Ingredienser:
Pajdeg:
3 1/4 dl vetemjöl
115 g Svenskt Smör
1/2 tsk salt
2 msk Crème Fraiche
Fyllning:
100 g fetaost
4–6 cocktailtomater (delade)
10–12 svarta oliver(urkärnade)
Färsk ruccolasallad (en näve)
Saltpeppar
1 tsk torkad eller 1 msk färsk timjan
2 dl Mellangrädde
2–3 ägg (beroende på storlek)
Gör så här:
Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tumma ut den i en pajform. Ställ kallt en stund före gräddning. Värm ugnen till 200°. Fördela fyllningen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde och slå det över pajen. Grädda i 20–30 minuter. Servera till en mix av kallskurna charkiturirer och härligt mixad grön sallad.
Eftersom jag inte äter svarta oliver tar jag gröna. Går precis lika bra eller mixa om du känner för det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar