torsdag 18 juni 2009

GRILLAD KYCKLING CIABATTA

Kyckling är någonting som de flesta gillar även om man inte är så förtjust i kött. Något som är väldigt smarrigt är att grilla kycklingfiléer och sedan äta med som en sorts hamburgare.
Låt kycklingen ligga och möras en bra stund i marinaden. Jag föredrar att göra en egen marinad. Kör en standardvariant som passa till väldigt mycket.

Marinad:
Lika delar sweet chilisås och kinesisk soya, samt färska fransk vitlök. Färska kryddor efter behag. Oregano och timjan är att föredra till kyckling.

Det här behövs:

Kycklingfiléer
Bacon
Maché och ruccola eller mixad sommar sallad som finns färdig på påse eller i låda.
Creme fraiche
Majonäs
Pressad citron efter smak
tomater paprika
mozzarella om så önskar
Italienska lantbröd eller ciabatta är att föredra.
( Jag tar lantbröd, blir inte så hårt när det grillas).
Grillspett

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden så de blir platta som hamburgare. Lägg kycklingen i den tillblandade eller färdigköpta marinaden. Grilla kycklingen och lantbrödet som penslats lite med olivolja. Stek eller grilla baconen
Ta undan hälften av den grillade kycklingen och tärna ner i bitar. Blanda crema fraische, majonäs. pressad citron och färska örter, flingsalt och nymald peppar efter smak och behag.
Lägg ett bröd i botten, sedan sallad hel bit kyckling, kyckling röra, mer sallad bacon tomater och paprika sedan lägg på den andra brödskivan. Konstverket blir högt, så stick ett grillspett igenom allt ihopa, så det inte välter. Trä en skiva bacon fram och tillbaka genom grillspettet likt en orm och avsluta med cocktailtomat, så blir det inte bara gott utan även riktigt snyggt. Servera på färgglada tallrikar. Gärna en färg per gäst. Detta är bara så himlar gott, med det blir mycket mat. Vill man inte slänga en massa, ge barnen var sin halva. Jag lovar att de blir nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar